Hurtiga Lisa

 


Tänkte att gud vad skönt o komma upp i tid o kunna hinna med så mycket. Ovanligt pigg o alert för att klockan bara precis passerat 12 men sen kom maten o siestan som jag fått en ful vana att ha behov av. Vakande upp kl 19! Så mycket tid hade jag kvar av denna dagen! Bra vana att gå upp tidigt men dålig vana att sova bort hela dagen så det ska jag sluta med nu.


=P

Budapest

Nu har man vart i budapest och tillbaka. Har haft det jätte bra. Jag har promenerat hel hel del, vart på musikaliskt konsert, Cyklat  i över en timme till en närliggande stad för att sedan tappa bort cykelnyckeln. Firat ungersk påsk med äggmålning och gulash soppa och bara njutit av att komma bort från vardagen lite. Vädret var helt underbart! Soligt och varmt varje dag jag behövde aldrig använda jacka eller tjockare tröja. I omed detta glömde jag också kvar min favorit jacka som jag längtat hela vintern efter att få ta på mig igen.Nu kommer jag förmodligen aldrig se den igen=( Budapest  var jätte fint! Det fanns hur mycket saker som helst att titta på! Tyvärr hann jag aldrig ligga på mina spa som jag talat så mycket om. Jag hann med två massage behandlingar vilket var helt underbart!  Helt galet att priserna kan skilja så mycket. Maskinen som används gör samma jobb här i Sverige som i Budapest men ändå är samma behandling här mer än 400 sek dyrare. På Spa hann jag ligga 2 timmar innan hemfärden. 

Inne och utomhus Spa med bassänger med olika temperaturer.
 



Budapest är fullt med Spa, massages och billig service. Vi hade från start tänkt att besöka ett turkiskt bad och denna som visas på bilden men vi han tyvärr enbart denna då en veckan inte räckte till. De hade både inomhus och utomhus bassänger med olika temperaturer. Inomhus hade de olika sorters bastu och peeling bassänger som lindrar det ena tilll det andra. Tyvärr hann vi aldrig besöka det så mycket då vi i vanlig ordning upptäcker allt i sista minuten och jag blev tvungen att ge mig av hemmåt för att hinna med mitt flyg.

Förutom Spa vandrade vi omkring mycket i Budapest. Vi gick till Marknaden som var som ett gigantiskt Axvalla marknad. Jag var iallfall turist och jag köpte mig tre snappsglas som minne av budapest. Detta ska bli min nya samling då jag är ute och reser. Alltid kul att ha någonting.



På bilden ser ni parlamentet som ligger utmed Donau floden som rinner igenom Budapest. Jätte fint på kvällen när de lyser upp byggnaden med flaggans färger. Här stod vi också och väntade en bra stund för att få vara en av dem som fick gå in gratis på rundvandring. När det var vår tur stängde de igen verksamheten och personalen gick och sålde biljetterna för egen vinning istället. Fult gjort men vad gör de inte för pengar. Så dessvärre fick jag aldrig se parlamentet ifrån insidan, Hugo sa dock att det var väldigt sevärt och att jag borde åka tillbaka för att få en ordentlig titt. Kanske gör jag det men inte enbart för att se Parlamentet det vill jag lova=)

 



Här kunde du även ta kryssningar mm. Hugo personen vi bodde hos han hade studerat turism och jobbade även inom ämnet och kunde allt om Budapest historia och byggnader.